Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Nález varny“

Pražští policisté při silniční kontrole nalezli předměty a látky k výrobě drog. Převážel je recidivista, který před nedávnem opustil vězení, kde si odpykával trest za výrobu drog. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky projížděli v neděli ráno Modřanskou ulicí v Praze 4, kde si povšimli vozidla, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Řidič při silniční kontrole policistům sdělil, že nevlastní řidičský průkaz, jelikož má až do roku 2025 vysloven zákaz řízení. Policisté u něj provedli test na přítomnost drog, který byl pozitivní. Řidič už totiž předem avizoval, že občas drogy užívá. Jelikož si kolegové všimli, že jsou dveře vozidla mechanicky poškozené a klíček ve spínací skřínce je zalomený, zeptali se řidiče, čí je auto. Na to jim nedokázal odpovědět. Při prohlídce vozidla kolegové nalezli v kufru auta předměty a látky k výrobě drog, konkrétně pervitinu a u řidiče sáček s danou drogou.

Celý případ si proto převzali kriminalisté z Prahy IV, kteří šestatřicetiletého muže, který si již v minulosti odpykával trest za výrobu drog, obvinili ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba, přechovávání a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt trest za mřížemi. Kriminalisté v současné chvíli zjišťují i to, jak k vozidlu recidivista přišel.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 5 .2022

vytisknout  e-mailem