Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nález uhynulých zvířat

PŘÍBRAMSKO - O víkendu bylo nalezeno na Rožmitálsku několik mrtvých zvláště chráněných druhů živočichů. 

Dne 19. února přijali v odpoledních hodinách rožmitálští policisté oznámení o nálezu uhynulého orla mořského u obce Sedlice, který vykazoval známky otravy. V ohledání místa pokračovali policisté i následující den ve spolupráci s pracovníky CHKO a psovodem České společnosti ornitologické. Na kraji Chráněné krajinné oblasti Brdy a na přilehlých loukách v katastru obce Sedlice, na území o rozloze asi jednoho kilometru čtverečního, bylo nalezeno dalších 15 mrtvých zvířat, šlo o krkavce, jestřáby, káně, straku a lišku.

V dané věci zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání čtyř trestných činů, konkrétně z týrání zvířat, pytláctví, neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník až pětiletý trest odnětí svobody.

Nyní bude probíhat zkoumání zajištěných stop. Pokud občané v pátek v době od 16 do 19 hodin v okolí uvedené obce zaznamenali pohyb osob nebo vozidla, ať se neváhají obrátit na příbramské policisty na telefon 724 128 090 nebo na bezplatnou linku 158.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
22. únor 2021

Odkazy do noveho okna

nález uhynulých zvířat

nález uhynulých zvířat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem