Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nález těla mrtvého muže v centru Jablonce nad Nisou - AKTUALIZACE

JABLONEC N/NISOU - Kriminalisté nyní zjišťují totožnost muže a také to, co bylo příčinou smrti. 

AKTUALIZACE:

Policie ČR se důrazně ohrazuje proti obsahu a informacím k článku, který byl dnes 30. ledna 2018 otištěn v Jabloneckém deníku  pod titulkem "Mrtvý muž měl podle svědků svázané nohy" (viz. níže pod článkem), kde byly zveřejněny informace, které se nezakládaly na pravdě a které Policie ČR nepotvrdila. Tyto dezinformace zapříčinily obavy u obyvatelstva, že se stal násilný trestný čin a že jsou v ohrožení.

Díky této dezinformaci v jejím šíření pokračovala i další média bez jakéhokoliv ověření u Policie ČR.

Policistům se již podařilo zjistit totožnost muže, kdy se jedná o 46letého muže bez domova, pocházejícího z Jablonecka, který přebýval v dané garáži již delší dobu. Provedená soudní pitva prokázala, že muž zemřel následkem podchlazení. Na jeho smrti tedy neměla účast žádná cizí osoba.
 

30. 1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

----------------------------------------------------------------------------------------------

Operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje přijalo dnes krátce před třetí hodinou odpoledne, prostřednictvím tísňové linky 158, informaci od náhodných kolemjdoucích o nálezu mrtvého mužského těla v jedné z garáží poblíž autobusového nádraží v centru Jablonce nad Nisou. Ihned po oznámení se na místo dostavil kompletní policejní výjezd včetně kriminalistického technika. Přivolaný lékař konstatoval smrt a bylo provedeno prvotní ohledání těla zemřelého.

V tuto chvíli zjišťujeme totožnost neznámého muže. V dané věci byla nařízena soudní pitva, která by měla blíže objasnit okolnosti smrti a také co bylo její příčinou. V současné chvíli se případem zabývají jablonečtí kriminalisté.
 

29. 1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem