Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nález podezřelého předmětu v Potštejně

RYCHNOVSKO - Pyrotechnická služba trhavinu zneškodnila. 

Rušno bylo dnes dopoledne v centru obce Potštejn. Policisté evakuovali několik osob a na několik okamžiků museli zastavit dopravu.

Dnes krátce po půl deváté ráno přijal operační důstojník oznámení o nálezu podezřelého předmětu v jednom objektu v Potštejně. Hlídka kosteleckých policistů na místě toto zjištění potvrdila. Okamžitě zahájila bezpečnostní opatření dle předpisů. V perimetru několika desítek metrů prostor nálezu uzavřela a několik osob také evakuovala. Do příjezdu pyrotechniků zajišťovala bezpečnost v lokalitě a do ohraničeného prostoru nikoho nepustila. Pyrotechnická služba s technikou po příjezdu a prvotním prozkoumání nálezu podezřelý předmět naložila do speciálního vozidla. Během tohoto úkonu policisté uzavřeli provoz na frekventované komunikaci č.I/14 i vedlejší silnici k centru obce. Pyrotechnici pak za asistence policie a hasičů nalezenou průmyslovou trhavinu na odlehlém bezpečném místě zneškodnili. Akce bez škody na majetku či zranění osob byla úspěšně ukončena krátce před půl druhou odpoledne. Událost dál prověřují kostelečtí policisté.

Policie upozorňuje - pokud kdokoliv najde zbraň, náboje, granáty, podezřelé balíčky, tašky a jiné věci s neznámým obsahem, nedotýká se jich a nález oznámí nejbližším policistům nebo na linku 158. Neodborným zacházením by mohl způsobit výbuch, výstřel, zranění nebo dokonce i smrt svoji či jiné osoby. V případě, že přivolá policisty k neznámé věci a pyrotechnik zjistí, že v ní nic nebezpečného není, trest mu nehrozí. Naopak trest a náhrada škody hrozí tomu, kdo oznámí "bombu" a policisté pak zjistí, že si celou věc vymyslel.

por. Mgr. Alena Kacálková
25. června 2018

vytisknout  e-mailem