Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nález peněženky neohlásil a peněženku si odnesl

MLADOBOLESLAVSKO - Hrozí mu až 2letý trest odnětí svobody. 

Na svou nepozornost bohužel doplatil 62letý muž, který si dostatečně neohlídal svou peněženku a tu zanechal na lavičce v obchodním centru v Mladé Boleslavi.

K celé události došlo 9. října 2023 po 18. hodině v obchodním centru v Mladé Boleslavi na tř. Václava Klementa. Poškozený muž seděl nějakou dobu na lavičce uvnitř obchodního centra, kde následně při odchodu zapomněl ležet svou peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady.

O nějakou dobu později místem procházel neznámý muž, který si dle kamerových záznamů na lavičku položil batoh, peněženku zpozoroval a následně si jí do batohu vložil a z místa odešel. 

Policisté by podezřelého muže k celé věci potřebovali vyslechnout. Současně policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až 2letý trest odnětí svobody. 

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, ozvěte se prosím policistům z Mladé Boleslavi na tel. číslo 974 877 522 nebo na číslo 735 785 751.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
13. října 2023

vytisknout  e-mailem