Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Nález mužského těla v centru Jičína

JIČÍNSKO – Tělo bylo v podzemní vodní nádrži. 

Téměř roční rozsáhlé a důkladné prověřování popsaného případu je uzavřeno. Výsledkem je zjištění kriminalistů, které vyloučilo cizí zavinění úmrtí muže ať již úmyslným jednáním, či z nedbalosti. Dané skutečnosti plynou z důkazů zjištěných v průběhu ročního prověřování, důkladného ohledání, výslechů svědků, vyšetřovacích pokusů, znaleckých posudků a především ze závěrů provedené soudní pitvy. Mimo jiné byla provedena i toxikologická expertíza, která potvrdila v těle zemřelého přítomnost pervitinu. Tělo se v dané nádrži nacházelo 1,5 měsíce, tedy od doby, kdy bylo po pohřešovaném muži vyhlášeno pátrání.  Od začátku jsme pracovali se všemi verzemi, včetně možnosti spáchání násilného trestného činu. Ze závěrů prověřování však vyplývá, že k úmrtí došlo s velmi vysokou pravděpodobností nešťastnou náhodou, kterou významně ovlivnil aktuální duševní stav muže.

Případ byl tedy  v těchto dnech odložen, jelikož v daném případě nejde o podezření ze spáchání trestného činu.

mjr.  Bc. Jan Čížkovský
25. 9. 2018, 14 h

---------------------------------------------------------------------------------------------------

V souvislosti s nálezem těla (viz. níže) policisté na základě genetické expertizy zjistili totožnost zemřelého. Jedná se o 34 letého muže z Jičína, po kterém bylo začátkem září vyhlášeno pátrání (více ZDE). V současné době policisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, které jsou prověřovány za účelem objasnění přesného úmrtí muže. Rovněž čekáme na komplexní výsledky soudní pitvy.

por. Mgr. Lenka Burýšková
dne 9. 11. 2017 

___________________________________________________________

Dnes odpoledne po 14. hodině jsme přijali oznámení od pracovníků Jičínského zámku o nálezu lidského těla v centru Jičína v jedné z podzemních vodních nádrží v zámecké zahradě. Po vyjmutí těla jsme zjistili, že jde o tělo muže. Po oznámení začali kriminalisté ihned na případu intenzivně pracovat s prvotním cílem zjistit totožnost muže a odhalit bližší okolnosti a příčinu úmrtí. Za tímto účelem byla nařízena soudní pitva. V současné době pracujeme se všemi verzemi od nešťastné náhody, až po násilný čin za účasti jiné osoby.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
20. října 2017, 21:30

vytisknout  e-mailem