Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nález munice

KARLOVARSKÝ KRAJ – Sokolov, Cheb. 

Dne 04.02.2014 v odpoledních hodinách oznámil osmačtyřicetiletý muž na linku 158 nález podezřelého předmětu, na dvoře sběrny druhotných surovin v ulici Vrázova, který mu připomíná minometný granát.
 
Hlídka na místě zjistila, že nalezený předmět je dělostřelecký granát používaný do tarasnice. Místo nálezu bylo okamžitě uzavřeno a povolán pyrotechnik z pyrotechnické služby - Expozitury Teplice.
 
Ten odborným ohledáním předmětu zjistil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 82 mm BZK, který pak zajistil a následně odvezl k odborné likvidaci.
 
Další munice byla nalezena na Sokolovsku, zde devětatřicetiletý muž při vyklízení půdy domu našel munici do signální pistole. Tu si odnesl do kuchyně, kde ji začal demontovat, aby její hliníkový obal odevzdal do sběru, že by se mohlo jednat o munici, si muž neuvědomil. Obsah nábojnic vysypal do popelníku na stole, jelikož při demontáži kouřil a popel z cigarety odklepával do téhož popelníku, došlo k explozi vysypané zápalné směsi a následnému popálení muže. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté na místo následně přivolali pyrotechnika, který zbylou nalezenou munici převezl k odborné likvidaci.
 
Několik rad, jak se zachovat při nálezu podezřelého předmětu, naleznete zde.
 
prap. Kateřina Krejčí
por. Ing. Pavel Valenta
05.02.2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem