Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nález munice

TRUTNOVSKO - Na místo byl přivolán pyrotechnik. 

V pondělí 19.dubna 2021 v šest hodin odpoledne vyjížděla hlídka policistů v Trutnově k nálezu dělostřelecké munice. Ta se nacházela v potoce u nově postaveného altánu v Dračí rokli. Policisté ihned uzavřeli nejbližší okolí a na místo byl okamžitě přivolán policejní pyrotechnik. Ten potvrdil, že se jedná o nevybuchlý dělostřelecký granát, který si na místě převzal a odvezl k likvidaci.

D O P O R U Č E N Í   P O L I  C I E  ČR:

Pokud občan najde střelnou zbraň, vojenskou munici a jiné předměty s neznámým obsahem, nedotýkejte se jich a oznamte nález na policii.
Neodbornou manipulací by mohlo dojít k výbuchu, výstřelu a zranění. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn jen policejní pyrotechnik. Nalezené předměty mohou být ve špatném technickém stavu.
Na teritoriu Královéhradecka byl v minulosti nález munice na různých místech. Jednalo se i o dělostřelecké náboje, ruční granáty, zbraně a jinou munici.
Když přivoláte policisty k podezřelé věci a pyrotechnik zjistí, že nic nebezpečného neobsahuje, žádný trest vám nehrozí.

por. Mgr. Lucie Konečná
20.4.2021, 09:30hod

vytisknout  e-mailem