Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález munice

LITOMĚŘICKO – Pyrotechnik granát zajistil. 

Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento víkend na lince 158 z Velemínska. Oznamovatel munici objevil při práci s detektorem kovu v lesním porostu za obcí. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Jednalo se o  funkční dělostřelecký granát z období II. světové války. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Nálezy munice nejsou na našem území nikterak neobvyklé. Nejčastěji se setkáváme s pozůstatky II. světové války, výjimkou ale nejsou ani nálezy z dob I. světové války, či z války Prusko – Rakouské, nebo naopak z doby nedávno minulé – pozůstatky po činnosti a výcviku vojsk Varšavské smlouvy i naší armády.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

8. ledna 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Nalezená munice

Nalezená munice 

Detailní náhled

Nalezená munice

Nalezená munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem