Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nález munice

JIČÍNSKO – Pozor na nálezy výbušnin! 

V sobotu 6. dubna 2024, kolem 17. hodiny, přijal na lince 158 operační důstojník oznámení o nálezu neznámé munice. Šestačtyřicetiletá žena z Hořicka při práci na zahrádce nalezla ve zrezivělé plechovce 15 kusů zkorodovaných nábojů. Na místo nálezu se dostavili hořičtí policisté a pyrotechnik, který určil, že se jedná o puškové náboje, pocházející z 2. světové války. Policejní specialista následně munici zajistil a převezl ji k bezpečnému zlikvidování.

Policisté se dodnes ani neodvažují odhadovat, kolik nevybuchlé munice z 2. světové války se na našem území ještě nachází. Stále však upozorňujeme, že je ještě stále funkční a velmi nebezpečná. Nalezené munice by se proto lidé neměli dotýkat ani ji přemísťovat. Je totiž většinou zkorodovaná a může jí aktivovat i sebemenší manipulace.

Policisté proto radí: Vzhledem ke stáří munice doporučujeme na nález nesahat, neotáčet jej, nepřenášet, ani s ním jinak nemanipulovat, místo nálezu si označit a vše ihned ohlásit Policii ČR na číslo 158. Na místo přivolaný policejní specialista - pyrotechnik munici zajistí a převeze ji k bezpečnému zlikvidování.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
8.4.2024, 10:25

Odkazy do noveho okna

nález munice - Hořicko

nález munice - Hořicko 

Detailní náhled

nález munice - Hořicko

nález munice - Hořicko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem