Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález mrtvoly muže v řece Labi

DĚČÍN -  Kriminalisté žádají o pomoc při pátrání po jeho totožnosti 

     Děčínští kriminalisté prověřují nález mrtvoly muže neznámé totožnosti. Dne 14.6.2022 v době kolem 15:30 hodin jsme přijali oznámení od náhodného svědka  o bezvládném plovoucím těle v Labi.  Následně přivolaní policejní potápěči zachytili a vyprostili z řeky v Děčíně v úrovni Loubí mužské tělo bez známek života. Ke zjištění příčiny úmrtí byla provedena soudní pitva a dle předběžné zprávy bylo vyloučeno cizí zavinění.

     Podle zjištěných indicií se jednalo o muže bílé pleti, přibližného stáří 40 až 50 let, výškou 175 cm a váhou 63 kg. Muž měl krátké hnědé vlasy s čelní pleší, barva očí nezjištěna. Na sobě měl  spodní prádlo typu boxerek černé barvy s širší gumou v pase a nápisem ELEVEK, žádné další oblečení zesnulý muž neměl.

    Ačkoli kriminalisté využili všech postupů a vyčerpali veškeré možnosti, které platná legislativa umožňuje, do dnešního dne se jim  nepodařilo zesnulého muže identifikovat a v pátrání po jeho totožnosti stále pokračují.  Byť fotografie zesnulých osob podobného rázu běžně nezveřejňujeme, v tomto případě již nemáme jinou možnost, jak totožnost muže zjistit.

     Kriminalisté žádají média i širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti mrtvého muže.

   Žádáme tímto každého, kdo by tohoto muže pohřešoval či poznal, případně měl další indicie vedoucí k ustanovení jeho totožnosti, či jakékoli další poznatky, aby je předal na PČR KŘP Ústeckého kraje, Službě kriminální policie a vyšetřování, 1. oddělení obecné kriminality Děčín, tel. 974 432 460, 974 432 336 nebo na linku 158.

Děčín 28. července 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem