Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Nález mrtvého těla v řece Nisa

LIBEREC - Dnes v dopoledních hodinách byl v centru Liberce v korytu řeky Nisa nalezen mrtvý muž. Příčinu a okolnosti úmrtí by měla objasnit soudní pitva. 

Ve středu byla provedena na Ordinariátu soudního lékařství Krajské nemocnice v Liberci soudní pitva muže, který byl nalezen předchozího dne dopoledne v řece Nise, poblíže ubytovny v Košické ulici v Liberci.

Na jejím základě lékař vyloučil, že by na smrti muže, ve kterém byl ztotožněn 54letý občan Rumunska, měla podíl další osoba. Jako příčinu smrti pak určit udušení z utonutí.

14. listopadu 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

____________________________________________________________________________________________________________

Dnes, krátce před jedenáctou hodinou dopoledne přijal operační důstojník oznámení o nálezu lidskéhho těla bez známek života v korytu řeky Lužická Nisa v Liberci. 

Muž bez známek života byl nalezen v centru Liberce,  v řece Lužická Nisa, v prostoru poblíž ubytovny v ulici Košická. Ihned po přijetí oznámení se na místo dostavil kompletní policejní výjezd včetně kriminalistického technika a také lékař Zdravotnické záchranné služby.   "Přivolaný lékař bohužel konstatoval již smrt" uvedl tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Na místě zasahovali i hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, kteří pomáhali s vyprošťováním těla z řeky. Dle nalezených osobních dokladů, které měl muž u sebe, by se pravděpodobně mělo jednat o cizince ve věku 54 let. 

Okolnosti a příčinu úmrtí by nám měla blíže objasnit nařízená soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření. Prověřováním úmrtí se nyní dále zabývají liberečtí kriminalisté. 
 

13. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem