Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález drog

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky našli u muže sedmnáct sáčků heroinu ukrytých v plechové krabičce od bonbónů. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky projížděli v pátek krátce po čtrnácté hodině Čumpelíkovou ulicí v Praze 8, kde si na chodníku všimli dvou mužů, které se rozhodli zkontrolovat.

Když jeden z dvojice vyndával ze své příruční tašky doklad totožnosti, spolu s ním vytáhnul i plechovou krabičku od bonbónů, kterou před policisty následně ukryl do kalhot. Při kontrole těchto krabiček „Péjáci“ nalezli sedmnáct sáčků s hnědou látkou a hmotností téměř deset gramů. Policisté u zajištěných sáčků provedli orientační testy detekční sadou Nark II. a zjistili, že se jedná o látku heroin. Lustrací policisté zjistili, že již v minulosti byl odsouzen za prodej drog.

Devětatřicetiletý recidivista následně skončil na policejní služebně, kde si vyslechl obvinění z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Tento delikt byl řešen ve zkráceném přípravném řízení a muž je stíhán na svobodě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2.6.2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem