Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nákupy se značně prodražily

RYCHNOVSKO - Při nakupování je nezbytné mít osobní věci neustále pod dozorem. 

O tom se přesvědčily dvě ženy v úterý 16. 12. při nakupování v Dobrušce.
Policisté přijali během dne dvě oznámení o krádeži peněženky. První případ se odehrál krátce před polednem, kdy 65letá paní při nákupu ponechala svoji tašku odloženou v nákupním vozíku. A to byla výzva pro zloděje, který využil nestřeženého okamžiku a z tašky odcizil peněženku. Okradená žena přišla o hotovost 200 korun a osobní doklady.
 
Ve druhém případě však 33letá žena dopadla podstatně hůř. V odpoledních hodinách přijela do Dobrušky na nákupy. Nejprve si vyzvedla na poště peníze a poté se vydala na obchůzky po obchodech. Když v jednom z obchodů chtěla zaplatit, zjistila, že nemá peněženku. Nejprve se domnívala, že ji někde zapomněla a snažila se ji najít. Samozřejmě ji nenašla. Uvědomila si, že v jednom z obchodů ponechala kabelku bez dozoru, když se věnovala výběru zboží a odložila ji na zem mezi regály. A to byl zřejmě moment, kterého využil zloděj.
Žena přišla nejen o peníze, ale i osobní doklady. Celkovou škodu odhadla na téměř 11.000 korun, což je v předvánočním čase obzvláště nepříjemná ztráta.
Libuše Holá
17. 12. 2014, 9:45

vytisknout  e-mailem