Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nákupčí nemocnice se podplatit nenechala

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování obvinili během minulého týdne 56letou zástupkyni pražské obchodní společnosti z přečinu podplácení podle § 332 odst.1 trestního zákoníku.  

            Žena zastupovala společnost distribuující do řady českých nemocnic zdravotnický materiál (hadičky, jehly, drenážní systémy a jejich komponenty). Počátkem února 2011 navštívila pracovnici zásobování Domažlické nemocnice a.s., které měla v rámci jednání nabídnout dodání zdravotnického materiálu pro nemocnici. Následně měla této pracovnici zaslat e-mailovou zprávu s informací, že když na nabídku společnosti přistoupí, a začne od nich odebírat zboží, bude jí později vyplacena částka 3% ze všech faktur za odebrané zboží. Tuto nabídku pak měla obviněná zopakovat i při telefonickém a později i osobním jednání. K uzavření objednávky ze strany Domažlické nemocnice s obchodní společností však nedošlo. Slíbený úplatek ve výši 3% z faktur za odebrané zboží nebyl proto dosud vyplacen.
 
            Dne 2. března v odpoledních hodinách byla žena zadržena policisty Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování přímo v areálu nemocnice. V případě, že by žena byla za své jednání odsouzena, hrozí jí trest odnětí svobody až na dva roky. Obviněná je stíhána na svobodě.
 
 
 
                                                                                                                   pplk. Mgr. Roman Skřepek
                                                                                                                        rada ÚOKFK SKPV
 
Praha, 8.3.2011

vytisknout  e-mailem