Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nevydařený "nákup" skončil vězením

RYCHNOVSKO - Krádež muži překazil kriminalista ve volnu. 

Ve správnou dobu na správném místě se ocitl počátkem listopadu rychnovský kriminalista. Obviněný muž bude hovořit o opaku.

Jeden z rychnovských marketů se rozhodl v úterý 6. listopadu v odpoledních hodinách navštívit 34letý muž z Chrudimska. Do nákupního košíku si  naložil krabice se stovami kusů sladkostí (Kaštany, Lentilky, oplatky, Kofila, tyčinky Deli), za které by zaplatil více než 12.000 korun. To ale osoba policii známá neměla v úmyslu. Naopak v nestřeženém okamžiku chtěl muž z obchodu i s plným košem zmizet. Záměr mu však překazil kriminalista, který si v době svého volna šel nakoupit a podivné chování muže ho hned zaujalo. Když "nakupující" pochopil, že je zle, nechal nákup nákupem a koš košem a začal utíkat. Naskočil do osobního auta zn. Mazda 323, přistaveného poblíž vchodu a začal ujíždět. Měl tak naspěch, že frekventovanou křižovatkou v dopravní špičce po 14:00 projel na červenou a jen zázrakem svojí agresivní jízdou nikoho nezranil. Úprk mu ale nebyl nic platný, protože kriminalista si zapamatoval registrační značku jeho auta. Pak už pro něj a přivolané posily nebyl problém uprchlíka dohledat. 
Dalším šetřením vyšlo najevo, že muž se dopustil krádeže přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen Okresním soudem v Chrudimi. Zároveň řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl Městským úřadem v Chrudimi vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2019.
V současné době je obviněný muž stíhaný vazebně.

por. Mgr. Alena Kacálková
19.11.2018

vytisknout  e-mailem