Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nakonec tam stejně musel

MOSTECKO - Hledaný muž policistům sám otevřel; Do cizího bytu bez pozvání. 

Vánoční svátky i přelom roku již strávil za mřížemi 27letý muž z Mostu. Soud ho kvůli spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy poslal na šest měsíců do vězení.  Pobyt tam ho ale nelákal, prý chtěl být doma s rodinou a nástupu trestu se obával. Přestože si soudní výzvu k nastoupení trestu převzal už v první polovině listopadu, ignoroval ji a zůstával doma. Na muže bylo tedy vyhlášeno celostátní pátrání.

Policisté z hlídkové služby se na začátku prosince vydali na místo, kde by se hledaný mohl zdržovat. Po zazvonění jim bytové dveře otevřel přímo dotyčný muž, jehož pobyt na svobodě tímto skončil. Policisté ho po provedení potřebných úkonů eskortovali do věznice, kde si začal odpykávat šestiměsíční trest odnětí svobody. Kvůli nenastoupení do vězení ve stanovené lhůtě ho vyšetřovatel obvinil ještě z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání hrozí dotyčnému až dvouleté odnětí svobody.

Do cizího bytu bez pozvání

Nepříjemné ráno zažili první lednovou neděli obyvatelé jednoho z mosteckých bytů. Kolem sedmé hodiny se někdo dožadoval vstupu do bytu, a po otevření dveří stál za nimi soused ze stejného domu. Dotyčný, který byl posílený alkoholem, měl ihned bez pozvání vstoupit do bytu. Tam měl z komody v předsíni shodit mobilní telefon a vánoční výzdobu a slovně i fyzicky napadat přítele mladé ženy, která v bytě bydlí. Ten se bránil a opilého souseda se mu podařilo z bytu vystrčit. Přivolaní policisté pak 44letého muže zadrželi. Přiznal, že pod vlivem alkoholu se vydal k sousedům, kde prý chtěl řešit opakovaný hluk z jejich bytu. Vzhledem k vypitému alkoholu se však situace zvrtla. Muž tak skončil v cele a policisté mu sdělili podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Most 10. ledna 2022

vytisknout  e-mailem