Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nakonec ho uspokojila kabelka

Nejprve si chtěl vynutit sex. Když se žena ubránila, tak ji alespoň okradl. Poznáte ho? 

Od sedmnáctého října prošetřují kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu případ, který se odehrál toho dne kolem třetí hodiny ráno na náměstí Portheimka v Praze 5.

Na tomto místě přistoupil neznámý muž zezadu k poškozené, kterou nejprve oslovil „lámanou“ češtinou, dle poškozené s ruským či ukrajinským přízvukem. Pak ji svými pažemi pevně objal její ruce, čímž ji znehybnil, přičemž ji začal osahávat na prsou a poté přes kalhoty v oblasti genitálu.

Žena naštěstí zachovala chladnou hlavu a shora popsanému ataku se začala bránit. To se jí ve výsledku vyplatilo a ze sevření se jí po chvilce podařilo vymanit, načež se otočila a hleděla svému nechtěnému nápadníkovi přímo do očí.

Ten ani na vteřinu nezaváhal, a když nedosáhl svého stran sexu, poškozenou alespoň okradl o její kabelku, kterou jí strhl z ramene. Při tom ženu připravil jak o osobní věci, tak i platební karty.

Na základě shora popsaného prošetřují kriminalisté tuto událost pro podezření z trestných činů znásilnění, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V rámci prošetřování se kriminalistům podařilo zjistit, že útok ze strany hledaného nebyl vůči této konkrétní ženě náhodný. S největší pravděpodobností si ji totiž vyhlédl a na náměstí Portheimka ji sledoval již z nedalekého klubu.

Zároveň se také kriminalistům podařilo zajistit záběry bezpečnostních kamer, na kterých je násilník zachycen, kterak do klubu nejprve přichází a zanedlouho jde pryč. Díky tmu také detektivové vědí, že do podniku přišel hledaný v doprovodu dalšího muže, zřejmě kamaráda, nebo známého. Z klubu už ale odešel sám.

Proto nyní pátráme jak po podezřelém, tak i po druhém zmiňovaném muži, kterého kriminalisté vnímají jako důležitého svědka.

Pokud tedy některého z mužů zachycených na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

1 hledaný

1 hledaný 

Detailní náhled

2 svědek

2 svědek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem