Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naklouzala k sobě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tři auta a jeden traktor sklouzly po ledu k sobě.  

Chřibskými lesy jel v pondělí 10. prosince dopoledne od Modré směrem k Bunči muž ve favoritu. Rozjel se touto cestou, i když viděl, že se v zimě neudržuje. Vše šlo dobře až do ostré pravotočivé zatáčky ve stoupání. Vozovka byla zledovatělá a navíc pokrytá čerstvým sněhem. Do zatáčky v kopečku nevyjel, auto se zastavilo a začalo klouzat zpátky. Na klouzačce sjel vpravo mimo vozovku do příkopu.

Za chvilku jelo stejným směrem další auto. Řidič VW Caddy se sice velmi snažil, ale ve stejné zatáčce ve stejném místě se zastavil a začal klouzat zpět. Sjel z vozovky, narazil do zapadlého favoritu, a tak už tam byli dva.

Za pár minut přijížděl k havarované dvojici VW Sharan. Jeho řidič zapadlá auta objel a pokusil se vyjet zatáčku. Ovšem zhruba ve stejném místě se i on zastavil a i on začal klouzat zpět, až narazil do caddy naražené na favorit. A tak už tam byli tři.

Po chvíli přijížděl ve stejném směru traktor zimní údržby vozovky. Rozjel se do kopečku v zatáčce, ale i on se zastavil, začal klouzat zpět, sjel mimo vozovku a narazil do sharanu namáčklého na caddy namáčklé na favoritu. A tak už tam byli čtyři!

Na místo dojeli dopravní policisté, kteří zjistili, že ani jeden z řidičů z Veselska, Břeclavska, Brněnska a Rakouska není zraněný ani pod vlivem alkoholu. Na autech byly pouze pomačkány plechy a plasty s celkovou škodou okolo osmdesáti tisíc korun. Všechna auta měla zimní výbavu. Policisté pomohli řidičům vyprostit vozidla, která pak mohla pokračovat v jízdě.


 

11. prosinec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

pod Buncem

pod Buncem 

Detailní náhled

pod Buncem_02

pod Buncem_02 

Detailní náhled

pod Buncem_03

pod Buncem_03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem