Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Najel na svou bývalou přítelkyni

ZLÍNSKO: Poté se jel zabít. 

Zlínští dopravní policisté řešili v neděli večer ve Zlíně - Kostelci hned dvě nehody, kterých se dopustil devětadvacetiletý řidič vozidla Ford Escort.  Ten se pravděpodobně nevyrovnal s rozchodem s jednačtyřicetiletou ženou. Nejdříve u jejího domu najel autem na ni a jejího přítele. Oba tak museli uskočit bokem, aby zabránili střetu s vozidlem. Řidič poté, co strhl řízení, naboural vozidlo přítele ženy, které stálo před domem. Z místa nehody pak řidič ujel ve směru do Zlína.

Krátce na to však mezi obcemi Zlín – Kostelec a Zlín přejel do protisměru, pak přes zvýšený obrubník na zdejší cyklostezku a poté čelně narazil do vzrostlých stromů. Při havárii řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do krajské nemocnice. Taktéž u něj policisté provedli dechovou zkoušku, při které naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Při ohledání vozidla nalezli policisté i dopis na rozloučenou. Dalším šetřením zjistili, že muž není držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění. Škoda se na vozidlech, komunikaci a stromech vyšplhala na šedesát tisíc korun.  

Případ je nadále v šetření policistů. Řidič se svým jednáním dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení. Nelze však vyloučit ani rozšíření trestní kvalifikace o další trestné činy.

5. dubna 2016, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem