Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Náhrobní kámen někdo odcizil

ČESKÁ LÍPA - Ke krádeži došlo přímo na hřbitově. 

     V naší republice zřejmě  zloději nemají žádné hranice, za které by nešli.  Možná , že jenom u nás se může stát to, že  někdo přímo ze hřbitova odcizí náhrobní kámen, do kterého jsou vytesána jména zesnulých. K takové krádeži došlo  v Kamenickém Šenově v období  od 1. dubna letošního roku do včerejšího dne. Právě 1. dubna tu byl naposledy u hrobu svých blízkých jejich příbuzný, který bydlí v jiném městě a který kamenickošenovský hřbitov znovu navštívil  až včera. Když hrob spatřil, nemohl uvěřit svým očím, náhrobní  deska se jmény třech jeho příbuzných tu chyběla.  Někdo ji odcizil asi proto, že byla vyhotovena z leštěného švédského mramoru. Její hodnota činí zhruba 9 tisíc korun. Policisté nyní po otrlém pachateli krádeže pátrají.

 

Po facce upadl do bezvědomí

     Dne 8. října ve večerních hodinách před barem v Dubické ulici v České Lípě napadl 28 letý Českolipan o dva roky staršího muže. Útočník mu dal facku, po které se napadený sesunul k zemi a upadl do bezvědomí. Jeho zdravotní stav si následně vyžádal hospitalizaci na jednotce intenzivní péče liberecké nemocnice. Za ublížení na zdraví s následkem těžké újmy nyní hrozí 28 letému muži až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Auto  převrátil na střechu

     Včera kolem 6.30 hodin projížděl  25 letý řidič za volantem osobního vozidla značky Ford Fiesta ve měru od Zákup na Svojkov. V obci Šidlov vlivem nepřiměřené rychlosti dostal na mokré silnici smyk a následně havaroval najetím do oplocení zahrady, od kterého se ještě odrazil a dopadl na střechu. Mladík vyvázl z nebezpečně vypadající havárie naštěstí bez zranění. Hmotná škoda byla odhadnuta na 55 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem