Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

NÁHRADNÍ ZDROJE ENERGIE - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Projekt byl zaměřen na modernizaci (výměnu) záložních zdrojů elektrické energie - dieselagregátů v objektu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a v objektech územních odborů Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou a Pelhřimov. V objektu územního odboru Třebíč bude vybudován zcela nový záložní zdroj. Projekt byl realizován za účelem zvýšení připravenosti dotčených útvarů Policie ČR a zlepšení kvality jejich činnosti, jak při řešení mimořádných událostí ve spojení s pandemií COVID-19 nebo v souvislosti s klimatickými změnami, tak i v rámci jejich běžné činnosti. 

IOP OPŽP.jpg
 

Název projektu: NÁHRADNÍ ZDROJE ENERGIE - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Registrační číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016432

Realizace projektu: 1. 12. 2021 – 31. 12. 2022

Rozpočet projektu:

Celkové způsobilé výdaje projektu

15.332.090,74 Kč

100 %

Z toho vlastní zdroje žadatele – státní rozpočet

2.299.813,62 Kč

15 %

Z toho strukturální fondy EU - ERDF

13.032.277,12 Kč

85 %

Popis a cíle projektu:

Projekt, jehož hlavním cílem je posílení odolnosti, vybavenosti a připravenosti základních složek integrovaného záchranného systému (IZS) tak, aby mohly lépe reagovat na dopady krize související s pandemií COVID-19 a klimatickými změnami prostřednictvím modernizace stanic základních složek IZS, je zaměřen primárně na zajištění připravenosti a zachování schopnosti zásahu dotčených útvarů KŘP kraje Vysočina i v případě výpadku elektrického proudu. Projekt vytváří bezpečné a fungující zázemí v objektech dotčených útvarů KŘP kraje Vysočina prostřednictvím zajištění náhradního zdroje elektrické energie.

Projekt přispívá k snížení negativních jevů mimořádné události a krizových stavů (situací) a jejich prevenci, k zvýšení připravenosti základních složek IZS na prevenci a řešení mimořádných událostí a krizových stavů (včetně záchranných a likvidačních prací) a k snížení časové dotace potřebné při řešení mimořádných událostí a krizových stavů (včetně záchranných a likvidačních prací). Předkládaný projekt je plně v souladu se specifickým cílem IROP 6.1 REACT-EU.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

vytisknout  e-mailem