Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nadýchali přes tři promile

VSETÍNSKO: O víkendu naměřili policisté u dvou řidičů více jak tři promile. 

Během necelých jedenácti víkendových hodin zjistili policisté v okrese Vsetín dva řidiče silně ovlivněné alkoholem. U obou přístroj naměřil více jak tři promile.

V sobotu ve čtvrt na dvanáct v noci se policisté zaměřili v Zubří na vozidlo Suzuki. Rozhodli se jej kontrolovat a při kontrole zjistili, že toto vozidlo řídí místní osmačtyřicetiletý muž. Při kontrole policisté provedli u muže dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. U muže naměřili 3,36 promile. Následoval zákaz další jízdy a policisté muži zadrželi řidičák.

Obdobně tomu bylo i na jiném místě okresu a to v obci Hovězí. Tady v neděli deset minut po desáté dopoledne policisté kontrolovali vozidlo Škoda Fabia. Za volantem seděl osmatřicetiletý muž ze Vsetínska. I u něj policisté zjistili provedením dechové zkoušky ovlivnění alkoholem. Hodnota měření 3,47 promile. Opět stejný scénář, zákaz další jízdy a zadržení řidičáku.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a nadále se případy zabývají. Podle trestního zákoníku lze pro tento trestný čin uložit trest až ročního vězení.

6. září 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem