Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nadýchal přes dvě a půl promile

VSETÍNSKO: Policisté zjistili řidiče bez řidičáku a ještě opilého. 

Opravdu nebezpečně se choval sedmatřicetiletý cizinec v neděli po půlnoci. Ve Valašském Meziříčí řídil auto a to nevlastní řidičák a ještě se před jízdou posilnil vodkou.

Půl hodiny v neděli po půlnoci se policisté ve Valašském Meziříčí rozhodli zastavit a zkontrolovat ne zcela jistě jedoucí vozidlo Škoda Fabia. Již na začátku kontroly, zjistili, že za volantem sedí někdo, kdo tam nemá co dělat. Řidič jim nepředložil řidičák se sdělením, že žádný nemá. To už cítili i pach alkoholu. Jejich podezření potvrdila provedená dechová zkouška. Muži naměřili 2,62 promile alkoholu. Dále zjistili, že hříšníkem je sedmatřicetiletý cizinec, v současné době žijící u nás. Muž putoval na policejní služebnu.

Muž policistům sdělil, že v autě ujel jen něco přes kilometr a před jízdou si vypil několik panáků vodky. V neděli odpoledne si pro své nezodpovědné a nebezpečné jednání převzal sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit až roční vězení.

17. října 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem