Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nadával skautům a dal facku průvodčímu

NÁCHODSKO – Opilý cizinec na vlakové nádraží v Broumově působil výtržnost 

Jako slušný cestující se v pátek 13. července 2012 rozhodně nechoval 42letý cizinec z Polska. Muž v podnapilém stavu, kterého nejprve bez platné jízdenky vykázala z vlaku průvodčí, vyspával na lavičce v Broumově. Že byl vyhozen z přepravy, se obešlo bez většího incidentu až do doby, než ho vzbudila procházející družina skautů.
 
Štěbetající chlapci se svým vedoucím čekali na vlak, kterým se přesunovali na tábor. Probuzený opilec jim okamžitě začal ve své mateřštině velmi vulgárně nadávat, a když ho vedoucí chlapců napomenul, v muži se probudilo jeho horší já. Vztyčil se z lavičky a běžel proti nim s mácháním rukou a vulgárními nadávkami. Vyděšení chlapci se schovali za svého vedoucího. Ten opilcův útok bez kontaktu a použití síly zarazil.
 
Tím celý incident mohl skončit, ale ukázalo se, že muž pohár své zlosti ještě nevyčerpal až do dna. Na to právě doplatil průvodčí, kterému vedoucí skautů podal stížnost na nevhodné chování po nástupu do vlaku. Když se totiž průvodčí vydal zjednat nápravu, tedy snažil se zamezit podnapilému cizinci bez jízdenky nástup a vykázal ho z nádraží, opilec jej bez varování inzultoval. Vyťal průvodčímu políček, až mu způsobil drobné oděrky a pochroumal brýle. Ten si to pochopitelně líbit nenechal a přivolal policii.
 
Přivolaná policejní hlídka neměla s opilým cizincem žádné větší pochopení. Muži zákona ho odvezli na policejní oddělení k prokázání totožnosti. Další řízení pro přestupek proti občanskému soužití bude proti němu dále vést cizinecká policie. Snad si pak už bude pamatovat, že opíjet se a nadávat lidem nesmí, zvlášť, když je pátek 13.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
16.7.2012 v 16:00

vytisknout  e-mailem