Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nadával manželce se sekyrou v ruce

ZLÍNSKO: Hrozí mu až tři roky vězení.  

Policisté z obvodního oddělení ve Valašských Kloboukách museli během úterního večera zajistit osmapadesátiletého muže ze Štítné nad Vláří. Silně opilý totiž vyhrožoval své manželce zabitím, a to se sekyrou v ruce. Žena byla v tu chvíli zamčená v ložnici rodinného domu, avšak agresor si zašel pro sekyru a s výhružkami zabitím začal ničit dveře do ložnice. V tu chvíli již jeho choť na nic nečekala a zavolala si na pomoc policisty. Jakmile opilý manžel uslyšel, že vystrašená žena telefonuje, všeho zanechal a odešel do garáže.
Přivolaná hlídka si pro něj zašla, ale on dělal jako by se nic nestalo a vše zlehčoval slovy „však jsem nakonec nikoho nezabil, tak co?“. Jak policistům uvedla napadená žena, popíjel násilník již od rána tvrdý alkohol a zapíjel ho pivem. Tomu ostatně odpovídal i výsledek dechové zkoušky – muž nadýchal 3,63 promile alkoholu. Policisté jej tedy zajistili a převezli ho vystřízlivět na záchytku.
Agresivní manžel se domů po nějaký čas nevrátí, neboť byl na dobu deseti dnů vykázán ze společného obydlí. Jeho dlouhodobé chování totiž neskýtá záruky, že opět neprovede podobný exces, či snad ještě něco horšího i v budoucnosti. A nejde jen o ženu, se kterou v domě bydlel, ale také o jejich ještě nezletilou dceru, která všechny hádky, hrubé urážky a násilí v rodině musela sledovat. Kromě vykázání ze společného obydlí byly proti muži zahájeny úkony trestního řízení, neboť je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Detajl poškození dveří.jpg

 

9. srpna 2013, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem