Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nadace převzala šek

Nadace policistů a hasičů převzala 1. června 2012 z rukou předsedy Fotbalové asociace České republiky Miroslava Pelty šek na 500 tisíc korun. 

Stalo se tak u příležitosti posledního přípravného fotbalového utkání mezi týmem České republiky a Maďarska v Praze na Letné. Za přítomnosti policejního prezidenta plk. Mgr. Petra Lessy převzala šek vdova po tragicky zesnulém policistovi z jihočeského Protivína Petra Stýblová. Právě její manžel Daniel zahynul před 11 lety při výkonu služby a kromě manželky po něm zůstaly i dvě malé děti. Tato smutná událost se stala i jedním z podnětů pro založení nadace.
 
Jako poděkování za nadační dar předal policejní prezident předsedovi asociace vázu z dílny architekta Bořka Šípka, nejvyšší ocenění Nadace policistů a hasičů.
 
V tuto chvíli pečuje nadace o 40 rodin po zesnulých příslušnících Policie ČR či Hasičského záchranného sboru ČR, v nichž žije 66 dětí. Stará se také o 45 invalidů, příslušníků, kteří při ochraně života, zdraví a majetku druhých utrpěli vážné zranění, kvůli němuž jsou v trvalé pracovní neschopnosti. Hlavními nositeli finančních darů nadace jsou sami policisté, hasiči a občanští zaměstnanci obou sborů, kteří do nadačního fondu pravidelně přispívají ze svých platů.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
04.06.2012

vytisknout  e-mailem