Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nad zlodějem spadla klec

HRADECKO – Mladík byl obviněn z několika trestných činů 

Díky důkladné a usilovné práci a dobré osobní a místní znalosti se podařilo novobydžovským policistům objasnit 9 skutků.  Tato trestná činnost je kladena za vinu devatenáctiletému muži z Nového Bydžova a měl se jí dopouštět od října do konce roku 2012.
Muž měl dle dosud zjištěných informací v uvedené době v Novém Bydžově odcizit 6 jízdních kol, sekačku, počítač a nářadí. Při svých výpravách za snadným zbohatnutím navštívil několik koláren v domech, či školském zařízení, společné prostory domů, skleník, či sklepní kóji. Neváhal krást ani v učebně základní školy. V jednom případě se vydal do prodejny pro cigarety s kapucí na hlavě, kde místo placení z jeho úst zazněly výhružky fyzickou likvidací.
Policistům se v průběhu šetření podařilo některé věci vrátit majitelům, některé věci jsou však zřejmě nenávratně pryč a zloděj bude muset škodu nahradit jinak. Dle dosud zjištěných informací   způsobena škoda  je více než 40 tisíc korun.
Mládenec převzal v těchto dnech z rukou komisaře kriminální policie usnesení o sdělení obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Jistou roli v chování mladíka hrála pravděpodobně i skutečnost,  jak on sám uvedl, že je závislý na drogách, které si leckdy opatřoval právě za odcizené věci.
Na zvlášť závažný zločin loupeže pamatuje trestní zákoník až desetiletým trestem odnětí svobody.

nprap. Jan Čížkovský
8. ledna 2013 v 12:00

vytisknout  e-mailem