Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nácvik zásahu k osvobození rukojmí

Policisté z Útvaru rychlého nasazení Policie ČR (dále jen ,,ÚRN“) společně se speciálními policejními jednotkami ze zahraničí nacvičovali zákrok proti teroristům, kteří drželi rukojmí v sále pražského Divadla Na Fidlovačce. 

Dne 9. září 2014 od 15:00 do 17:00 hodin se uskutečnil nácvik zásahu k osvobození 500 rukojmí v sále. Nácvik se odehrál při běžném divadelním představení. Diváci však byli předem připraveni na situaci, že do hlediště vtrhne přibližně dvacet teroristů a následně proti nim zakročí policejní jednotky.

Této akce se zúčastnilo 25 policistů z ÚRN a 20 z obdobných zahraničních útvarů z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska a Itálie, 87 policistů ze Speciální pořádkové jednotky KŘP hl. m. Prahy, kteří použili techniku na poskytnutí přenosu obrazu z místa incidentu a mobilní velitelsko-štábní vozidlo. Spolupracovali jsme navíc s pražskou městskou policií a Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy.

Na mezinárodním součinnostním cvičení se jednotky ÚRN podílí každoročně, avšak pokaždé na jiném místě a za jiných okolností. Cílem cvičení s názvem FORTRESS 2014 je sladění a optimalizace postupů protiteroristických týmů a dalších složek odpovědných za bezpečnost občanů v případě řešení krizových situací za použití násilí ze strany pachatele.

10. září 2014
nprap. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem