Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Náchodští policisté hlídají hřbitovy

NÁCHODSKO - Svátek zemřelých přitahuje zloděje 

hřbitovUž v pátek 26.10.2012 vyrazili poprvé policisté do regionu na hřbitovy. Dušičky se pomalu blíží a s narůstajícím ruchem na pietních místech se začínají připravovat i pobertové na své každoroční žně. Že vydělávají na lidech, kteří přišli zavzpomínat na své blízké, je nijak netrápí.
 
Klidně ukradnou peněženku nebo celou tašku z hrobu, zatímco pozůstalí mění květinovou výzdobu. Když je výzdoba obzvláště vydařená, může se příbuzným také stát, že z hrobu zmizí celá. Na chybu čekají i na parkovištích před hřbitovy. Odložené kabelky jsou opravdu velkým lákadlem, kterého využije každý poberta. Policisté se vydali nejen na velké hřbitovy, ale kontrolovali i menší sídla.
 
Policejní hlídku tak mohli vidět návštěvníci Autohřbitova v České Skalici, na Novém Hrádku, ale i v České Čermné nebo ve Slavoňově.
 
Právě tam hlídka musela pokárat jednu návštěvnici, za oknem auta ležela kabelka, vůz navíc nebyl vůbec zamčený, jak majitelka strážcům zákona sama přiznala. Hned ale svoji chybu napravila a automobil před zraky hlídky zamkla. Jako důvod své lehkovážnosti žena uvedla, že u hřbitova stejně nikdo není a ona tam šla jen na chviličku – dát na hrob novou svíčku.
 
Až do Svátku zemřelých všechny policejní hlídky budou hřbitovům a jejich parkovištím věnovat zvýšenou pozornost. Samotné Dušičky pak navíc zaměstnají i dopravní policisty, ale i ostatní řidiče, kteří si budou muset poradit se zvýšeným provozem a hlavně přítomností svátečních řidičů.
 
por. Mgr Eva Prachařová
29. 10. 2012, ve 14.15 hodin

 

vytisknout  e-mailem