Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Načerno si instaloval přívod plynu

NÁCHODSKO – Hrozí mu trest za obecné ohrožení. 

znak na autě.jpgIlustrační foto/Policie ČR
Až osmiletý trest odnětí svobody nyní hrozí tomu, kdo chtěl v prvních dnech roku 2015 v Náchodě ušetřit za placení plynu. Úspornou metodu totiž pojal nelegálně a ještě k tomu velmi nebezpečně pro občany ve svém okolí.
 
První dny roku 2015 tak mohly být pro okolí jedné z ulic v Náchodě také posledními. Někdo totiž v úterý 6.1.2015 odstranil u hlavního uzávěru plynu zátku se závitem a na přívodní trubku napojil gumovou hadici, jejíž pomocí přesměroval přívod plynu do jednoho z domů v ulici. Jenže při tomto neodborném zásahu přivedl plyn ze středotlakého potrubí o tlaku 300kPa do nízkotlakého rozvodu, který je konstruován na maximální tlak 2 kPa. Netěsnost na přívodu plynu pak rozptýlila unikající plyn do okolí přípojky a domu.
 
Naměřená koncentrace plynu na místě veřejnosti přístupném pak v případě, že by kdokoli v okolí manipuloval s otevřeným ohněm, reálně hrozila výbuchem. Provedené šetření policisty zavedlo až k muži z Náchoda ve věku 64 let.
 
Hmotná škoda, kterou způsobil neodbornou úpravou přívodu, byla sice vyčíslena pouze na 1.000 korun, ale, vzhledem ke zmíněným okolnostem, muži nyní hrozí obvinění z trestného činu obecného ohrožení s možným trestem odnětí svobody od tří do osmi let.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
8. 1. 2015 v 15.15 hodin

vytisknout  e-mailem