Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naboural se své ženě do účtu na sociální síti

ZLÍNSKO: Hrozí mu tři roky vězení. 

Zlínští kriminalisté podali návrh na podání obžaloby proti obviněnému osmadvacetiletému cizinci žijícímu v Otrokovicích, protože v únoru několikrát neoprávněně vstoupil do účtu na sociální síti své bývalé manželky. Za neoprávněný přístup k nosiči informací hrozí muži, který již byl v letošním roce podmíněně potrestaný za nebezpečné pronásledování své ženy, až tříletý trest odnětí svobody.

Muž a o tři roky starší žena byli v rozvodovém řízení a nežili spolu. Muž to těžce nesl, proto se své ženě v průběhu února pod vlivem alkoholu několikrát naboural do účtu na sociální síti, odkud vymazal některé z jejích přátel, zkopíroval komunikaci s kamarádkou, kterou poté kamarádce odeslal, a změnil emailové heslo manželky a kontaktní telefonní číslo.

Žena zjistila změny na svém profilu na sociální síti, proto podala trestní oznámení s tím, že podezírá svého manžela.

Kriminalisté z oddělení analytiky a kybernetické kriminality analyzovali elektronická data obou aktérů. Zjistili z nich veškeré potřebné informace, které je přivedly k pachateli.

Muž zpočátku jakýkoli neoprávněný vstup do účtů své ženy popíral, po čase se ale přiznal s tím, že je mu to líto. Vysvětlil, že hesla k účtům znal z předchozího společného soužití, tak jejich znalosti využil.

27. října 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem