Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Naboural dvě auta a ujel pryč

RYCHNOVSKO - Policisté opilce našli s 2 promile v dechu. 

Daleko nedojel opilý řidič, vyjíždějící z parkoviště jednoho rychnovského marketu. Na křižovatce se místo do jízdního pruhu trefil do svodidel, naboural dvě auta, při ujíždění z nehody poztrácel části vozu i neplatnou registrační značku a úkryt, který si našel, dlouho v utajení nezůstal.

V šoku zůstali včera účastníci silničního provozu, pohybující se krátce před půl pátou odpoledne u rychnovského autobusového nádraží a marketu. Řidič vozu zn. Opel Vectra vyjížděl z parkoviště obchodu na silnici č. I/14 směrem na Vamberk. Odbočovací manévr se mu ale příliš nepovedl, pravým bokem auta se opřel o svodidla, přejel do protisměru a vletěl do aut stojících na červenou v průběžném jízdním pruhu směrem na Solnici. Narazil do auta zn. Peugeot 406, které poskočilo na za ním stojící vůz zn. Opel Astra. Pak jednačtyřicetiletý místní řidič Opelu Vectra sešlápl plyn a z místa dopravní nehody bez jediného slova ujel. V protisměru přeletěl ostrůvek uprostřed komunikace u přechodu pro chodce a po několika stech metrech odbočil vpravo do vedlejší silnice, kde auto ukryl za garáž. Do půl hodiny už ale u něj dopravní policisté prováděli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vykázala hodnotu 2,14 promile. Opilý řidič navíc řídil auto zaniklé s falešnou registrační značkou. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Provoz na frekventované komunikaci řídily hlídky městské a rychnovské policie. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 40.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. září 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

8.9. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.9. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.9. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem