Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naboural do chaty

CHOMUTOV - Čtyřílístek zlodějů dopaden, Dvě vloupání ve Vejprtech... 

Naboural do chaty

V autokempu, poblíž Nechranické přehrady, naboural 18letý mladík z Ročova do rekreační chaty. Po předchozím popíjení usedl za volant škodovky, ale daleko se nedostal. Jízdu nezvládl a boural. Provedená dechová zkouška alkohol potvrdila, bylo naměřeno 2,26 promile alkoholu v dechu. Na muže čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Čtyřílístek zlodějů dopaden

Kadaňští policisté zadrželi partičku čtyř mužů, kteří tento týden společně vnikli do šachetní jímky tušimické elektrárny kde odřízli 160 metrů hliníkového kabelu. Ten vynesli ven, ale odejít s lupem se jim již nepodařilo. I když se snažili zmizet, byli zadrženi a skončili na místním policejním oddělení. Poškozená firma vyčíslila škodu na 93 tisíc korun. Dva z pachatelů již byli obviněni z krádeže, na druhé dva obvinění čeká.

Dvě vloupání ve Vejprtech

Hned dvě vloupání do objektů vyšetřují policisté ve Vejprtech. Kdosi vnikl do sklepa rodinného domu v Loučné pod Klínovcem a odcizil věci za téměř 39 tisíc korun. Ve druhém případě pak zloděj poškodil ve stejné obci dveře do místního bufetu a odtud sebral peníze, vařič, konvici a nápoje. Tady způsobil škodu ve výši 14 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.

Pátrání po pachateli bylo úspěšné

Policisté pátrali po pachateli, který se pokusil vloupat do skladu firmy na Kadaňsku. Ve vloupání mu zabránilo bezpečnostní zařízení, které se spustilo a tak zloděj utekl. Pátrání bylo tentokrát úspěšné. Policisté zjistili, že oním neznámým je 40letý muž z Kadaně. Obvinění z trestného činu si již  převzal a po výslechu byl propuštěn. Jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.

O rádiu věděl, že je kradené

Používat věci, o kterých je známo, že pocházejí z trestné činnosti je trestné. O tom bude moci nyní přemýšlet 23letý Chomutovák. Převzal a používal totiž autorádio, o kterém věděl, že jej odcizil při vloupání do vozidla jeho známý. Za trestný čin podílnictví jej může soud poslat až na dva roky za mříže.

Vloupání do zahradnictví

Na Kláštrecku se kdosi vloupal do objektu zahradnictví. Majitel uvedl, že zloděj poškodil oplocení, vnikl dovnitř a odnesl vystavené květiny a keříky tújí. Jejich přesný počet a výše škody bude známa později, ale již nyní je jasné, že přesáhne pět tisíc korun.  

 

vytisknout  e-mailem