Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Náborová tramvaj v ulicích Olomouce

OLOMOUCKÝ KRAJ - Navyšujeme početní stavy. Nabízíme uplatnění 150 novým policistům a policistkám v celém kraji. 

Dnes v brzkých ranních hodinách vyjela v Olomouci náborová tramvaj, do které nastupují ženy a muži a vystupují policistky a policisté. Svezte se i Vy. Práce u policie může být to pravé právě pro Vás. Atraktivní zaměstnání s jistotou platu, které má smysl. A u kterého žádný pracovní den není úplně stejný. Každý příslušník policie je součástí velké a silné organizace, která jde s dobou. Rychlým tempem modernizujeme techniku i vozový park. Využíváme moderní technologie 21. století. Od automobilů, motorek, čtyřkolek přes střelné zbraně, tasery a prostředky balistické ochrany, až po komunikační a IT prostředky jako smartphony, tablety, notebooky, vysílačky a další.

Za realizací celého projektu náborové tramvaje stojí nejen Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje, ale také Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Nadace bezpečná Olomouc a společnosti ZAFI CZ spol. s. r. o. a DPMO, a. s. Tramvaj bude po Olomouci jezdit ještě dalších dvanáct měsíců.

Náborová tramvaj v Olomouci

Policie České republiky v celém Olomouckém kraji navyšuje početní stavy. Kromě šesti týdnů dovolené nebo respektu se mohou uchazeči o nový job těšit i na pocit, že jejich práce má smysl. Je to práce 158x jinak…… Každý bez ohledu na svůj věk, pohlaví, koníčky, bez ohledu na vystudovaný obor a své dosavadní pracovní zkušenosti, se u policie může realizovat a jít za svým snem. Do konce roku 2022 nabízíme uplatnění cca 150 novým policistům a policistkám v celém Olomouckém kraji. Od Javorníku až po Kojetín. Na Jesenicku nováčci získávají navíc i přednostní pronájem městských a obecních bytů.

Všichni nově nastupující policisté a policistky získávají nárok na jednorázový náborový příspěvek 75 tisíc korun. V případě nemoci má každý z nich nárok na plat v plné výši, pokud jeho léčení nepřesáhne 30 kalendářních dnů, takže se jim plat nekrátí na 60 procent základu jako u jiných zaměstnanců. Plat se nekrátí ani po dobu devíti dní, kdy rodič ošetřuje doma své nemocné dítě mladší 10 let. Pracovní fond je navíc jen 37,5 hodiny týdně. Věrnost se u Policie České republiky opravdu vyplácí. Po 15 letech služby policista získává k šesti týdnům dovolené ještě navíc každoročně nárok na ozdravný pobyt v délce 14 dnů. V případě odchodu od policie má po odsloužení 15 a více let nárok na doživotní výsluhový příspěvek. Ten může podle počtu odsloužených let být měsíčně až 50 procent průměrného hrubého měsíčního příjmu z doby odchodu. Po šesti letech služby získávají také nárok na finanční příspěvek, takzvané odchodné, což je jednorázová částka rovnající se podle počtu odsloužených let až šestinásobku průměrného hrubého měsíčního příjmu. Pro zajímavost, průměrný služební příjem policistů a policistek v Olomouckém kraji v roce 2018 byl 41 433 korun, v roce 2019 to bylo už 44 738 korun a v roce 2021 dokonce 47 576 korun.

Jakmile zájemce úspěšně projde přijímacím řízením, v Olomouckém kraji může nastoupit na různá oddělení. Například na obvodním oddělení bude mít na starosti veřejný pořádek a bude řešit trestní a přestupková řízení. Na dopravním inspektorátu pomáhat při dopravních nehodách, vyšetřovat je a starat se o bezpečnost silničního provozu. U cizinecké policie se zabývat třeba nelegální migrací cizinců. Jestliže uchazeče láká adrenalin, může se uplatnit na oddělení hlídkové služby a jezdit všude tam, kde je potřeba rychle a rázně zasáhnout. Po nabrání zkušeností v terénu, nebrání nic tomu, aby se policista dostal na vyšší pozici na jakémkoliv útvaru. U policie jsou opravdu široké možnosti kariérního růstu. Nabízí se pozice kriminalista, vyšetřovatel či kriminalistický technik. Na integrovaném operačním středisku jako operační důstojník může přijímat oznámení na lince 158 a řídit činnost policejních hlídek. Za zmínku stojí také práce na oddělení informačních a komunikačních technologií nebo pozice tiskového mluvčího. Toto jsou jen stručné příklady, oborů policejní činnosti je ještě mnohem víc.

Napište nám na email nabor.olomouc@pcr.cz, a my Vám poskytneme podrobné informace a zodpovíme všechny dotazy.

vytisknout  e-mailem