Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nábor k Policii České republiky v Plzeňském kraji

Hledáme posily do našeho týmu. Nabízíme náborový příspěvek 75 000 korun. 

Pro zájemce z řad středoškoláků jsme v pátek 5. dubna 2019 pořádali workshop, kde na ně čekal bohatý program. Workshopu se zúčastnili vybraní žáci 4. ročníku z Bezpečnostně právní akademie Plzeň, Střední průmyslové školy dopravní a Sportovního gymnázia Plzeň. Studenti se mohli dozvědět o zajímavostech práce u policie, seznámit se s různými složkami policie a vyzkoušet si i testy fyzické zdatnosti. Celkem 18 žáků si odneslo po prověření tělesné zdatnosti i osvědčení o fyzické způsobilosti, prokazující splnění jedné z podmínek k přijetí. Toto osvědčení v rámci přijímacího řízení má platnost až 1 rok. Žáci si kromě těchto testů mohli u kolegů z odboru silniční dopravy prohlédnout policejní vozidlo s radarem a policejní motocykl. Velkým zážitkem pro ně bylo otestovat se přístrojem na měření alkoholu v dechu. Mnozí ze studentů by se už teď rádi stali policistou, proto jim kolegové ze Školního policejního střediska přiblížili přípravný kurz ke zdokonalování fyzické zdatnosti i prohloubení právního vědomí. Měli pro ně připravené ukázky prvků ze sebeobrany. Dokonce si mohli vyzkoušet policejní výstroj a výzbroj.nábor
nábor.jpg

Policisté z Plzeňského kraje přijímají nové policisty a policistky, kteří mají zájem posílit základní útvary v celém kraji a doplnit počty příslušníků ve výkonu služby. I vy se můžete přidat k našemu týmu!

nábor

Hledáme nové kolegy, kteří mají zájem o zodpovědnou a smysluplnou práci, kterou je vhodné chápat jako celoživotní povolání. Garantujeme trvalé zaměstnání, stabilní příjem, kariérní postup, možnost dalšího vzdělání včetně širokého uplatnění podle dosaženého vzdělání a po dlouhé kvalitní službě zákonné odchodné a po 15 letech služby dokonce doživotní výsluhový příspěvek.


Nabízíme také řadu sociálních a dalších výhod, mezi které patří 6 týdnů dovolené, příspěvky na rekreace, ozdravné pobyty, bezúročné půjčky, možnost čerpání příspěvků na penzijní připojištění a další. V roce 2019 nově nabízíme i náborový příspěvek ve výši 75.000 korun.

Policisté jsou vyškoleni v průběhu jednoho roku. Základní plat na škole činí 24.220 korun. Pobyt i strava jsou v průběhu celého roku hrazeny. Po skončení základní odborné přípravy se plat zvýší přes 29 tisíc korun a policista přechází do 3. platové třídy.

Příslušníkem policie se může stát každý občan České republiky, který:

  • je starší osmnácti let
  • je bezúhonný
  • má dosažené úplné středoškolské vzdělání
  • prokáže zdravotní, osobností i fyzickou způsobilost

Informace o uplatnění u Policie ČR, přijímací řízení, vznik, změna a zánik služebního poměru ZDE

Adresa:

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje
Nádražní 2
306 28 Plzeň

Te.: 974 322 675

E-mail: krpp.nabor@pcr.cz

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem