Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nabízeli služby, porušili nařízení obce

VSETÍNSKO: Zástupcům energetické společnosti hrozí vysoká pokuta.  

Poměrně vysoká pokuta hrozí dvěma mužům z Ostravy, kteří porušili nařízení obce Ratiboř, když v obci obcházeli domky a nabízeli lidem služby a produkty jedné energetické společnosti. 
 
V úterý v odpoledních hodinách přišlo z vedení obce Ratiboř oznámení o pohybu podezřelých prodejců v červeném vozidle Ford Fiesta, kteří obchází domky a nabízí lidem nějaké služby. Policisté z Jablůnky ihned vyjeli do uvedené obce a osádku fordu zkontrolovali a ztotožnili. Pánové z Ostravy uvedli, že pracují pro energetickou společnost a byli navštívit své klienty. Kolegové se poté zkontaktovali s vedením obce a dozvěděli se, že uvedená společnost nemá vydáno žádné povolení k prodeji a nabízení služeb. Dále policistům na obci poskytli nařízení obce, které výslovně podomní prodej v obci Ratiboř zakazuje. V nařízení je pojem podomní pojem definován následovně: "Podomní prodej - nabídka, prodej zboží a poskytování služeb, kdy je bez předchozí objednávky nabízeno, prodáváno zboží a poskytovány služby osobami uživatelům v objektech určených k bydlení".
 
Několik občanů Ratiboře policistům uvedlo, že pánové u nich doma zazvonili a nabízeli produkty a služby energetické společnosti, kterou zastupují. Muži ve věku 27 let a 21 let z Ostravy nařízení obce porušili a dopustili se přestupku proti pořádku ve státní správě a proti pořádku v územní samosprávě, za který mohou ve správním řízení dostat pokutu do 30 000 korun.
 
 
13. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem