Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nabízela k prodeji kradené parfémy

LIBEREC - Přestože byla 29letá žena v podmínce, vydala se znovu krást. 

Až tříletý trest odnětí svobody nyní hrozí 29leté ženě z Liberecka za krádeže. V loňském roce byla Okresním soudem v Jablonci nad Nisou za krádeže pravomocně odsouzena, kdy jí byl uložen podmíněný trest. Žena se však příliš nezalekla a ve svém jednání pokračovala dál.

Na konci ledna letošního roku se vydala do prodejny drogerie v nákupním centru Fórum v Liberci, na Fügnerově ulici. Prodejnu navštívila hned v ranních hodinách a z regálu si vzala tři kusy značkových parfémů. Ty si dala do látkové tašky a jako by nic opustila prodejnu bez placení. Nezalekla se ani toho, že by si někdo ze zaměstnanců prodejny mohl něčeho všimnou. Do prodejny se vydala asi o hodinu později ještě jednou a tentokrát si uložila do své tašky čtyři kusy parfémů. Stejným způsobem opustila prodejnu. Kradené parfémy pak nabízela ve městě k prodeji různým lidem. Získané peníze pak použila pro svoji potřebu. 

Když policisté na základě operativního šetření zjistili, že se jedná o ženu, která se v nedávné době u nich na služebně již pro obdobnou trestnou činnost ocitla, absolvovala návštěvu této služebny 29letá žena znovu. Ke krádeži se policistům přiznala a také jim sdělila, že vše dělala jen proto, že se nachází ve špatné životní situaci. 

Policisté ji ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "krádeže" a nyní si bude muset počkat na konečný verdikt samotného soudu. 
 

7. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem