Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nabídl ženě pomoc, pak ji okradl

VSETÍNSKO: Po pachateli pátráme.  

Ve Valašském Meziříčí okradl mladý hoch padesátiletou ženu o 10 tisíc korun. Mladík nabídl ženě, že jí odnese těžké tašky. Když mu chtěla dát žena za pomoc dvacetikorunu, ukradl jí z kabelky několik bankovek.  
 
V pátek kolem půl osmé večer potkal na chodbě v jednom panelovém domě padesátiletou ženu mladý muž, který se nabídl, že jí pomůže s taškami. Žena pomoc přivítala, protože měla tašky těžké. Šli spolu po ulici a po chvíli, kdy chtěla žena přejít přes silnici, se rozhodla mladíkovi za pomoc poděkovat a vytáhla z kabelky peněženku s úmyslem mu dát dvacetikorunu. Mladý muž využil situace, sáhl ženě do kabelky a ukradl jí deset tisíc korun, které tam měla žena volně položené. Z místa utekl. Okradená paní z Krhové poté zavolala na policii. Uvedla, že se jednalo o muže tmavší pleti, ve věku kolem 25 let. Byl štíhlý, oblečený do riflí a bíločerné bundy. Okradená paní uvedla, že mladík zřejmě viděl peníze v její kabelce už na chodbě panelového domu, protože se tam svítilo a kabelku neměla zapnutou. Po pachateli pátráme a věc šetříme jako krádež na osobě s trestní sazbou do dvou let.
 
Doporučujeme, pokud to není nutné, nenosit u sebe větší finanční hotovost a už vůbec ne volně a viditelně uloženou v kabelce. Dále radíme, nedůvěřovat tolik cizím lidem, kteří ochotně nabízí pomoc - většinou nemají dobré úmysly.
 
 
 
18. listopadu 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem