Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nabídkové řízení ukončeno

Osmičlenná komise posoudila v minulém týdnu vhodnost uchazečů, kteří se v rámci nabídkového řízení přihlásili na místa ředitelů Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, Útvaru pro ochranu ústavních činitelů ochranné služby, Letecké služby Policie České republiky a Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. 

Závěry komise byly předány služebním funkcionářům s kázeňskou a personální pravomocí, pro které mají výsledky doporučující charakter. Komise při hodnocení vycházela z výsledků pohovoru, hodnocení metodou Assessment Centrum a psychologického vyšetření, které museli uchazeči absolvovat.
 
Závěry komise:
 
Nabídkové řízení na pozici ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje:
 
Do nabídkového řízení se přihlásil jeden uchazeč. Po zvážení všech skutečností byl komisí na pozici doporučen plk. Jan Švejdar, který do současné doby zastával v Královehradeckém kraji pozici náměstka ředitele a byl zároveň pověřen vedením krajského ředitelství. Na pozici ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje byl policejním prezidentem plk. Petrem Lessy ustanoven plk. Jan Švejdar k 1. 4. 2012.
 
Nabídkové řízení na pozici ředitele Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje:
 
Do nabídkového řízení se přihlásili dva uchazeči. Po zvážení všech skutečností nebyl komisí ani jeden z nich na pozici doporučen. Z tohoto důvodu policejní prezident rozhodl v nejbližších dnech vyhlásit výběrové řízení.
 
Nabídkové řízení na pozici ředitele Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování:
 
Do nabídkového řízení se nepřihlásil žádný uchazeč, proto bylo vyhlášeno výběrové řízení s termínem podání přihlášek do 31. 5. 2012. V současné době je pověřen řízením Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování dosavadní vedoucí kanceláře náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Milan Pospíšek.
 
Nabídkové řízení na pozici ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů ochranné služby:
 
Do nabídkového řízení se přihlásilo pět uchazečů. Po zvážení všech skutečností byli komisí na pozici doporučeni dva z nich. Služební funkcionář s kázeňskou a personální pravomocí, kterým je náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Vladislav Husák, zatím o obsazení pozice ředitele nerozhodl.
 
Nabídkové řízení na pozici ředitele Letecké služby Policie České republiky:
 
Do nabídkového řízení se přihlásili tři uchazeči. Po zvážení všech skutečností byl komisí na pozici doporučen plk. Tomáš Hytych, který do současné doby zastával pozici náměstka ředitele Ředitelství služby cizinecké policie. Na pozici ředitele Letecké služby Policie České republiky byl plk. Tomáš Hytych ustanoven k 1. 4. 2012.
 
plk. Pavla Kopecká
tisková mluvčí
Policejního prezidia ČR
2. 4. 2012

vytisknout  e-mailem