Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na zloděje byla uvalena vazba

LIBEREC - Vloupal se do více jak desítky rodinných domů. 

Minulý čtvrtek zadrželi liberečtí policisté muže, který se vloupal do bytu v Železné ulici. Policisty přivolala jeho majitelka, která na vloupání přišla. Zloděj se v době příjezdu policistů ještě pohyboval po bytě a k odnesení měl připravený batoh s notebookem. Zadrženým byl 53letý muž z Šumperska, který přechodně pobýval na Jablonecku. Muž skončil v policejní a policisté prováděli další šetření k jeho trestné činnosti.

Jak se ukázalo, skutek, který spáchal 28. července, byl jeho poslední, neboť ho policisté zadrželi, ale zdaleka ne první. Šetřením policisté zjistili, že toho spáchal daleko více. V převážné většině se jednalo o vloupání do rodinných domů. Jenom během března letošního roku se vloupal do tří. V dalším případě se nejednalo o vloupání, ale o příležitost. Jako zákazník jedné z jabloneckých restaurací využil zaneprázdněnosti oblsuhy a sebral kasírtašku, ve které bylo osm tisíc korun.

Během dubna letošního roku se měl 53letý muž vloupat do tří rodinných domů, do dvou na Liberecku a jednoho na Jablonecku. V květnu pak stihl vykrást čtyři rodinné domy v Liberci. Další skutek měl spáchat v červnu, kdy se vloupal do rodinného domu v Rochlici na Liberecku a v polovině července vykradl rodinný dům v Jablonci nad Nisou. Celkem se tak vloupal do dvanácti rodinných domů převážně na Liberecku a dále pak na Jablonecku, v jednom případě ukradl peníze v restauraci. Při čtrnáctém skutku byl zadržen policisty.

53letý muž si z domů odnášel většinou šperky, notebooky, peníze. Výjimečně vzal dalekohled, fotoaparát nebo jiné věci. Policejní komisař muže obvinil z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Střet se zákonem ovšem neměl tento muž poprvé. V minulých letech byl za podobnou trestnou činnost odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na více jak sedm let. S ohledem na jeho nedávnou trestní minulost podal policejní komisař podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten soudce akceptoval a 53letý muž je již nyní ve vyšetřovací vazbě. Za jeho skutky, při kterých měl způsobit škodu za bezmála tři sta tisíc korun, mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání až tří let.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
1. 8. 2011

 

vytisknout  e-mailem