Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Zlínsku srazili dva řidiči chodce na přechodu pro chodce

ZLÍNSKO: Okolnosti obou nehod policisté prověřují. 

Hned dvě dopravní nehody, při nichž hraje hlavní roli nepozornost a při nichž se zranili dva chodci, prověřují od víkendu dopravní policisté společně s kriminalisty. Zjišťují veškeré okolnosti, které oběma nehodám předcházely a které s nimi souvisí.

V sobotu v 13.20 hodin srazil šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Citroen ve Fryštáku na přechodu pro chodce o tři roky starší chodkyni, která mu podle dosud zjištěných informací vstoupila přímo do jízdní dráhy. Žena po nárazu upadla na vozovku a utrpěla těžké zranění, s nímž ji záchranáři převezli do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, u chodkyně nebylo možné dechovou zkoušku provést.

K další dopravní nehodě, při níž srazil řidič osobního vozidla Fiat chodce na přechodu pro chodce, došlo včera v 17.30 hodin v Napajedlech. Jednadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti nedal přednost čtyřiatřicetiletému muži, který šel po přechodu pro chodce a srazil ho. Muž utrpěl lehké zranění, s nímž ho záchranáři převezli do nemocnice. Dechová zkouška byla u obou účastníků dopravní nehody negativní.

 

Pár preventivních rad chodcům:

  • Pokud chcete přejít vozovku, důležitý je oční kontakt s řidičem. Nevstupujte do vozovky, pokud si nejste jistí, že Vás přijíždějící řidič vidí.

  • Vždy se rozhlédněte - vlevo, vpravo a ještě jednou vlevo, potom rychle přejděte.

  • Pokud musíte vozovku přecházet v místech, kde není přechod pro chodce, přecházejte kolmo, rychle a jen tam, kde máte dobrý rozhled.

 

 

19. srpna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem