Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na ženu zaútočil nožem

Policisté zadrželi muže, který zaútočil nožem na ženu a zranil ji. 

Ve čtvrtek po poledni venčila sedmašedesátiletá žena nedaleko Modřanské rokle v Praze 4 své psy, když na ni zaútočil neznámý muž. Nejprve se jednalo o verbální atak, který se týkal venčení psů a jejich pohybu bez vodítka, což se muži nelíbilo. Útočník nejprve vyhrožoval, že zabije psy a pak i ženu. Tento atak následně přešel do fyzické roviny, pachatel vytáhl nůž, na ženu zaútočil a bodl ji do předloktí. Zraněná žena pak odešla domů, kde si zavolala záchrannou službu, která ji odvezla do nemocnice.

Policisté se začali případem ihned zabývat a v Modřanské rokli se rozjela pátrací akce po útočníkovi.  Vzhledem k terénu, kde pátrání probíhalo, byli do akce mimo jiného zapojeni i policisté na koních. Těmto policistům se po několika desítkách minut podařilo podezřelého v Modřanské rokli vypátrat a zadržet. Zároveň u něj zajistili i 35 centimetrů dlouhý nůž, se kterým k útoku došlo.

Zadrženého jednašedesátiletého muže si převzali kriminalisté čtvrtého policejního obvodu, kterým se pak při výslechu k činu doznal. Kriminalisté s ním proto zahájili trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud.

por. Bc. Jan Daněk – 7. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem