Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na zabijačku si raději nechte zajít chuť

KRÁLOVÉHRADECKO - Místo toho volejte ihned na linku 158! 

Policisté přichází tentokrát s varováním. S chuťovými buňkami seniorů si v těchto dnech v krajském městě obratně pohrává dosud neznámý, ale drzý pachatel! Již podruhé se mu totiž podařilo vloudit do přízně staršího obyvatele Hradce Králové a pod legendou masopustní výslužky jej okrást! Více v článku „Tentokrát legenda s vnukem a zabijačkou“

V úterý odpoledne oslovil 86letého seniora na jedné z ulic na Slezském Předměstí  v Hradci Králové neznámý muž. Pod záminkou, že veze pro jeho dceru masopustní výslužku, se vloudil k seniorovi do bytu, kde položil na stůl pětitisícovou bankovku s tím, že chce vrátit čtyři tisíce korun a budou vyrovnáni. Senior odešel pro peníze do vedlejšího pokoje a požadovanou částku mu odpočítal ze svých uložených úspor!! Ty pak i s obálkou ponechal na stole bez dozoru! Na to odešel ještě do koupelny pro smaltovaný hrnec a kbelík na slíbené maso a společně vyšli před dům. Zde mu neznámý muž řekl, aby i s kbelíkem na něho počkal, že výslužku přinese za okamžik ze svého vozidla. Samozřejmě se už neukázal. Když si senior uvědomil svůj omyl, bylo už pozdě. Nejenže přišel o vidinu slíbené pochutiny, ale i o smaltovaný hrnec a své úspory v obálce v celkové výši čtyřicet tisíc korun!!

Poškozený do protokolu na policii později uvedl, že neznámý muž mluvil o jelítkách, jitrnicích, polévce a mase, které má uložené ve svém nedaleko zaparkovaném vozidle. Seniora přitom prý v bytě požádal, aby kbelík na maso v koupelně „pořádně vymyl“, což muž udělal. Kde byl v tu chvíli podezřelý, senior pozor nedával.  K popisu podezřelého uvedl, že se jednalo o muže ve věku okolo 40let, opáleného vzhledu, silnější postavy, který měl  zčásti vypadané zuby. Bylo mu prý také špatně rozumět. Oblečen byl do zimního kabátu, kalhot a bot tmavé barvy. Na hlavě měl tmavou čepici.

Policisté z Obvodního oddělení policie II v Hradci Králové proto kvůli krádeži zahájili úkony trestního řízení. Pachateli tak hrozí až2letý pobyt za mřížemi.

Na případu spolupracují i zdejší kriminalisté. Současně varují veřejnost, zejména seniory, aby byli více obezřetní a vždy pečlivě zvážili, koho si pustí do svého domu nebo bytu. V případě podezření aby volali na linku 158!

V článku ilustrační foto
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. února 2015 v 10:30

vytisknout  e-mailem