Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na výzvy nereagoval

Karvinsko - (ne) řidič před policisty tak dlouho ujížděl, až naboural.... 

Muže, který před policisty utíkal, zastavila až hrozba střelnou zbraní. Dramatickému konci předcházela divoká jízda po silnicích obce.  K incidentu došlo v neděli 10. března krátce po jedné hodině po poledni.

Řdiič (31) osobního vozidla Hyundai i30 projížděl obcí Horní Suchá po komunikaci ulice Centrum ve směru k ulici Stonavská. Policisté dopravního inspektorátu se snažili pomocí výstražného světelného i zvukového zařízení řidiče vyzvat k zastavení.

Řidič na pokyn nereagoval. Zvýšil rychlost, v jízdě pokračoval po chodníku, nato se vrátil zpět na silnici a dál ujížděl v protisměrném jízdním pruhu ve směru na obec Stonavu. Během jízdy náhle odbočil na ulici Červená a pokračoval na ulici Na Pasekách. Vlivem nepřizpůsobení rychlosti vyjel mimo komunikaci. Nejprve u okraje silnice narazil do betonových sloupků a následně do kovového oplocení pozemku. Po kolizi řidič se dal na útěk. Opět na výzvy nereagoval, proto policisté použili donucovací prostředek hrozba střelnou zbraní.

Lustrací policisti zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění. Zkouška na přítomnost alkoholu vyšla u řidiče negativně. Test i lékařské vyšetření na přítomnost omamných látek zadržený řidič odmítl. Ke zranění nedošlo. U vozidla byla na poškození předběžně vyčíslena škoda na 50 tisíc korun. Na poškozených sloupcích a oplocení je škoda 20 tisíc korun.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 11. března 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

vytisknout  e-mailem