Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na výzvu nezastavil

MS kraj - policisté vyprostili řidiče z již hořícího auta 

V pátek 2. ledna ve večerních hodinách policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava zastavovali v centru města v rámci kontroly bezpečnosti silničního provozu řidiče osobního vozidla. Řidič na výzvy dávané zřetelně modrým světlem a nápisem STOP nereagoval, naopak zvýšil rychlost. Policisté začali vozidlo pronásledovat.

Řidič nejprve ujížděl centrem města. Po výjezdu směrem k okresu Karviná se pokusil pronásledování ztížit tím, že vypnul obrysová i potkávací světla. Tím ohrozil nejen řidiče v protisměru, ale také ty, které při své zběsilé jízdě předjížděl. Nezbrzdil ho ani policejní zátaras a ani poškozené zadní kolo jeho auta.

Po několika kilometrech, v obci Dolní Datyně, již vozidlo nezvládl a po smyku a nárazu do oplocení skončil v příkopu. Policisté, kteří jej pronásledovali, zastavili a okamžitě přiběhli k autu, aby řidiče zadrželi. Mladý muž se již o další únik nepokoušel. Nekomunikoval, díval se do jednoho bodu, vypadal, že je otřesen.

K další rychlé akci přiměl policisty pohled na přední část vozidla. Z části, kde se nachází motor, vyšlehly plameny. Nezaváhali, muže z auta vyprostili a automobil začali sami hasit. V tu dobu se již na místo sjížděly další policejní hlídky a poté i hasiči.

Přestože muž neměl žádná viditelná zranění, policisté přivolali rychlou záchrannou službu. Za doprovodu havířovských policistů zdravotníci odvezli muže, který byl již v této chvíli zadržen, na lékařské vyšetření. Příslušníci hasičské záchranné služby doutnající vozidlo dohasili.

V současnosti je devětadvacetiletý muž umístěn v policejní cele. V evidencích policisté zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel a orientační dechová zkouška na přítomnost omamných látek, které se dobrovolně podrobil, byla pozitivní. Navíc existuje možnost jeho dalšího protiprávního jednání. Všechny tyto skutečnosti nyní prověřují karvinští policisté.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
6. 1. 2015
 

vytisknout  e-mailem