Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na výstavišti řádil kapsář

KROMĚŘÍŽSKO: V neděli přišli o svou peněženku tři muži. 

Terčem kapsáře se v neděli dopoledne stali tři muži, které si zloděj vyhlédl na burze drobného zvířectva na výstavišti v Kroměříži. Zřejmě využil většího množství lidí a nepozorovaně jim odcizil peněženky.

K první krádeži došlo mezi sedmou a osmou hodinou. Pětašedesátiletému návštěvníkovi zloděj ukradl peněženku s doklady a platební kartou z tašky, kterou měl přes rameno. O půl deváté pak zjistil odcizení svých věcí sedmasedmdesátiletý prodejce exotického ptactva. Tomu peněženka s doklady zmizela z kapsy kalhot. Poslední obětí kapsáře se stal osmašedesátiletý muž. U stánku s domácími potřebami přišel o obal na doklady i s penězi. Zloděj mu jej vzal z kapsy bundy okolo půl desáté.

Okradeným tak vznikla škoda za bezmála patnáct tisíc korun. 

Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu po dopadení hrozí až dva roky vězení.

Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.

20. července 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem