Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na vině mikrospánek?

JIČÍNSKO – Dvě nehody během necelých 5 hodin. 

Přeceňování vlastních sil se nevyplácí. Pokud se řidič cítí unavený, měl by si co nejdříve najít vhodné místo pro zastavení. I krátký odpočinek, kdy se projde nebo protáhne, může zamezit dopravní nehodě.

Ve čtvrtek 29. září totiž vyjížděli jičínští dopravní policisté v rozmezí necelých 5 hodin k dopravním nehodám, způsobených zřejmě právě únavou řidičů.

Kumburský Újezd - 29.9.2022V poledne 49letý řidič vozidla značky Škoda Octavia jedoucí po silnici I/16 ve směru od Nové Paky směrem na Jičín zřejmě vlivem únavy na přímém úseku komunikace za Kumburským Újezdem přejel vlevo přes dva protisměrné směry, kde narazil do protijedoucích osobních automobilů Škoda Octavia a Škoda Fabia, které po střetu skončilo v silničním příkopu. Stejně starý řidič vozidla Škoda Fabia byl s vážným zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.  Řidič vozidla Škoda Octavia, který přejel do protisměru, byl převezen do nemocnice v Jičíně. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidičů automobilů Škoda Octavia vyloučili policisté přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou. U řidiče Škody Fabia nebylo možné dechovou zkoušku vzhledem k jeho zranění provést.

Sobotka - 29.9.2022Krátce před půl pátou hodinou odpolední na silnici I/16 v katastru Sobotky ve směru od Jičína na Mladou Boleslav 58letý řidič automobilu značky Renault zřejmě vlivem únavy nereagoval na kolonu vozidel stojících na úseku s kyvadlovým řízením dopravy a čelně narazil do zadní části stojícího vozidla značky Peugeot. Vlivem nárazu bylo vozidlo Peugeot odhozeno vpřed, kde narazilo do před ním stojícího vozidla značky DS. Sedmašedesátiletá řidička Peugeotu byla se zraněním předána do péče lékařů a převezena do nemocnice v Jičíně. U všech zúčastněných řidičů vyloučili policisté přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou.


Přesná příčina a veškeré okolnosti dopravních nehod jsou předmětem dalšího šetření jičínských policistů.

Více preventivních informací o únavě za volantem a mikrospánku naleznete v odkazu ZDE.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
30. 9. 2022, 10:30

Odkazy do noveho okna

Kumburský Újezd - 29.9.2022

Kumburský Újezd - 29.9.2022 

Detailní náhled

Kumburský Újezd - 29.9.2022

Kumburský Újezd - 29.9.2022 

Detailní náhled

Kumburský Újezd - 29.9.2022

Kumburský Újezd - 29.9.2022 

Detailní náhled

Sobotka - 29.9.2022

Sobotka - 29.9.2022 

Detailní náhled

Sobotka - 29.9.2022

Sobotka - 29.9.2022 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem