Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Valašskomeziříčsku řádil zloděj

VSETÍNSKO: Zaměřil se na auta.  

Vloupání do čtyř vozidel ve valašskomeziříčské části Podlesí a dvě krádeže aut rovněž v Podlesí a pak přímo ve Valašském Meziříčí řeší v těchto dnech valašskomeziříčtí policisté. Všechny případy se staly v noci z neděle na pondělí 8. srpna. Po pachateli pátráme.

Dvaačtyřicetiletého muže probudil v noci na pondělí nějaký hluk, proto se šel podívat k oknu, nic podezřelého však neviděl. Po třetí hodině se znovu vzbudil a šel opět k oknu, ze kterého uviděl, že na jeho Fordu Franzit jsou pootevřené dveře. Vyrazil ven se ke svému autu podívat, přičemž manželka mezitím přivolala policii. Jak z fordu, tak z jeho dalšího vozu zn. Renault Megane, kde byly otevřené dveře u spolujezdce, nic nezmizelo, pouze byly v obou autech vyházené věci z odkládacích schránek. Ani na jednom vozidle nebyly zřejmé známky po násilném vniknutí, je možné, že majitel zapomněl auta uzamknout, stejně tak jako majitel dalšího vozu zn. Chevrolet, který byl zaparkovaný poblíž. Ani z toho vozu zloděj nic neukradl, pouze vyházel věci ze schránky. Škodu přes tisíc korun však způsobil pachatel majiteli čtvrtého vozidla – VW Passat, ze kterého ukradl rybářské oblečení a náčiní.

V Podlesí v tu noc zmizelo vozidlo Renault Megane v barvě modré metalízy. Krádež auta, které parkovalo před garáží u rodinného domku, zjistil majitel v pondělí kolem osmé hodiny ráno. Hodnota vozidla je 30 tisíc korun, dalších 10 tisíc korun napáchal zloděj osmačtyřicetiletému muži škodu krádeží kompletní rybářské výbavy, která byla uložena v kufru auta.

V noci na pondělí zmizelo na Valašskomeziříčsku ještě jedno vozidlo, a to stříbrná Škoda Octavia v provedení combi, kterou někdo ukradl na ul. Zd. Fibicha ve Valašském Meziříčí. Jedenačtyřicetiletý majitel odhadl současnou hodnotu oktávky na 80 tisíc korun.

Po pachateli nebo pachatelích policisté pátrají a přivítají jakoukoli informaci, která by mohla napomoci pachatele trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci dopadnout.  

10. srpna 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem