Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici Budovatelů je více nehod

MOSTECKO - Policie nabádá k pozornosti hlavně o víkendech; Výtržník rozbil výlohu; Lup schovala do kočárku. 

Dopravní policisté v poslední době zaznamenali nárůst dopravních nehod v mostecké ulici Budovatelů, zejména na frekventovaných křižovatkách u Centralu a Prioru. Podle policie je pravděpodobnou příčinou zvýšené nehodovosti skutečnost, že během víkendu v určitých hodinách automaticky dochází k vypnutí systému světelné dopravní signalizace a řidiči nesledují provoz.  
Policisté dopravního inspektorátu proto apelují na motoristy, aby byli za volantem v této době bdělejší a věnovali zvýšenou pozornost dopravnímu značení i vzniklým dopravním situacím tak, aby při jízdě nenarušovali bezpečnost a plynulost silničního provozu. Zároveň neznalé řidiče upozorňují na to, že Třída Budovatelů není po celé své délce označena jako hlavní pozemní komunikace. Řidiči by měli zpozornět hlavně na křižovatce ulic Budovatelů - SNP – Moskevská, kde ulice Budovatelů není hlavní komunikací. 

Výtečník bez důvodu kopl do výlohy
Muž ve věku 19 let z obce na Mostecku si tento týden od policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Minulý týden měl kolem poledne ve čtvrti Podžatecká v Mostě prokopnout výlohu obchodu s potravinami a způsobit hmotnou škodu vyšší než 12 000 korun. Podezřelý po činu překvapivě neutekl, naopak vyčkal na místě na příjezd policejní hlídky, které se k rozbití výkladu doznal. Motivem jeho počínání měly být údajně nezvládnuté emoce. Konkrétní důvod, který jej vedl k vandalství, muž neuvedl. Podezřelému za výše uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

V drogerii ukradla zboží, to prodala na ulici
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 31leté ženě z Mostu. Mostečanka vezoucí dětský kočárek se měla vydat „zadarmo“ nakupovat do drogerie. V prodejně si vyhlédla  sprchové gely a dámskou vůni. Ty  měla i s nákupní taškou nepozorovaně vložit do kočárku a projít s ukrytým zbožím pokladnou bez zaplacení. Tím poškozené společnosti způsobila škodu v hodnotě přes 1 200 korun. Lup prý žena prodala na ulici náhodným zájemcům. Podezřelá byla za obdobné jednání již v minulosti odsouzena. Z tohoto důvodu jí za drobnou krádež hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Ludmila Světláková
Most 8. října 2021

vytisknout  e-mailem